A jogi fordítás széles terület, ami az iparágon kívüliek számára nagyon zavarosnak tűnhet. Nézzük meg a jogi fordítás néhány különböző típusát.

Példák a jogi fordításra

Jogi fordításról akkor beszélünk, ha valamilyen dokumentumot, aktát vagy felvételt fordítanak forrás nyelvről, célnyelvre. A leggyakoribb lefordítandó tételek közé tartoznak a házassági, halálozási és születési anyakönyvi kivonatok.

A fordítás néhány leggyakoribb típusa a következő:

  • Szerződések fordítása

Annak érdekében, hogy a vállalkozásokat és az ügyfeleket megvédjék a negatív jogi következményektől, a szerződés fordítás nagyon fontos. Ide tartozhatnak bármilyen típusú belföldi vagy külföldi vállalkozással kapcsolatos szerződések, bérleti szerződések, ingatlanokkal kapcsolatos dokumentumok, munkaszerződések és még sok más.

  • Technológia és tervezés

A szellemi tulajdonra vonatkozó fordítások a jogi fordítási munka egy másik hatalmas aspektusa. A technológián és a formatervezésen belül létfontosságú, hogy biztosítsa a szellemi tulajdonjogok védelmét. A jogi fordítás sokat segíthet abban, hogy megbizonyosodjon arról, minden releváns információval rendelkezik ahhoz, hogy több piacon tudjon értékesíteni. Például lefordíttathatja a dokumentumokat, hogy megbizonyosodjon arról, termékei megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, mielőtt aláírja azokat.

  • Marketing

A marketing önmagában is hatalmas tényezője minden vállalkozásnak. Bölcs dolog megfelelően képzett fordítót fogadni, ha különböző országok számára szeretne értékesíteni. A marketingosztály hatékonysága függ a rendelkezésre álló információk mennyiségétől és hitelességétől is.

  • Tanúsítvány fordítás

Mint már említettük, a bizonyítvány fordítások rendkívül fontosak. Ha egy külföldi országban szeretne állást keresni, akkor szinte biztosan szüksége lesz bizonyítványai lefordítására. A bizonyítvány fordításokat gyakran hitelesíteni is kell. 

Mi a jogi dokumentumok fordítása?

Sok nehézséggel jár a megfelelő lefordított dokumentum beszerzése. Rengeteg dokumentumot jogi célokra használnak, és sok kormányzati szerv, munkáltató vagy egészségügyi szolgáltató csak eredeti dokumentumot vagy hiteles fordítást fogad el a személyazonosság, a lakóhely vagy az oktatás igazolására. Ezért a jogi dokumentumok fordítása létfontosságú.

A leggyakoribb lefordított dokumentumok közé tartoznak a születési anyakönyvi kivonatok, házassági anyakönyvi kivonatok és diplomamellékletek, azonban minden olyan dokumentum lefordítható, amely jogi folyamatokhoz szükséges, beleértve az üzleti dokumentumokat vagy az oktatási dokumentumokat is.

Jogi nyelvezet

A jogi fordítási szolgáltatásokat a szaknyelv megértése miatt sokkal nehezebbé teszi, mint a hagyományos fordítást. Ezeket a szakkifejezéseket pontosan le kell fordítani, hogy az összes jogi információ hiteles maradjon.

Aki jogi fordítási szolgáltatásokat nyújt, annak első osztályú nyelvésznek kell lennie. Általában a legjobb fordítások olyan valakitől származnak, aki a szöveget a saját anyanyelvére fordítja. Amikor hivatalos fordítást keresnek, a legtöbb ember azt tapasztalja, hogy ehhez anyanyelvi ismeretekre van szükség.

Jogi fordítások esetén válassza a Lector fordítóirodát. Kérjen fordítási ajánlatot IDE KATTINTVA!