Hangulatkép

Nyelvvel - lélekkel

a Lector fordítóiroda és
a Magyar Vöröskereszt közös programja

"Ahány nyelv, annyi ember." - Kepes András, a program támogatója

4100 hátrányos helyzetű diáknak segített a nyelvkönyvgyűjtés

A Nyelvvel-Lélekkel országos nyelvkönyvgyűjtő akció első felvonása során összesen 6878 darab könyv gyűlt össze, mellyel 4100 hátrányos helyzetű diáknak segítettek az adományozók. A Magyar Vöröskereszt és a Lector fordítóiroda közös programja a hátrányos helyzetű tanulókat és a szűkös anyagi forrásból gazdálkodó oktatási intézményeket támogatta a nyelvtanulásban és tanításban.

Köszönjük az eddig adományokat, az akció hamarosan újraindul, hogy még több diáknak lehessen része a nyelvtudás által nyújtott nagyszerű élményekben. Mert az esély mindenkinek jár!

A Nyelvvel - lélekkel programról

A Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt „Nyelvvel-Lélekkel” elnevezéssel 2012-ben karitatív programot indított, melynek célja, hogy a magyar nyelvoktatás színvonalának növeléséhez, s ezzel a gyermekek nyelvtudásának fejlesztéséhez hozzájárulva idegen nyelvű oktatási anyagokhoz juttassa azokat a rászoruló, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű gyermekeket és iskolákat, akik anyagi forrásokat csak lemondások árán tudnának e területre áldozni.

Célunk az volt, hogy az akció végére annyi új, használt és feleslegessé vált, ámde jó állapotban levő nyelvkönyv, szótár és egyéb idegen nyelvű kiadvány gyűljön össze a Vöröskereszt irodáiban és a Lector fordítóiroda székházában, hogy minden rászoruló intézménynek és gyermeknek elegendő könyvet adhassunk át az új tanév kezdetén.

A begyűjtött könyveket, adományokat azok között osztottuk szét, akik jelentkezésüket és indoklásukat eljuttatják a programirodához. Az odaítélésről egy erre a célra létrehozott kuratórium döntött, 2-2 fő közreműködésével a Lector fordítóiroda és a Vöröskereszt részéről.

Az akció 2012. májusában indult és az év őszéig tartott.

Hamarosan újra indítjuk a programot és ismét várjuk az egyéni, illetve vállalati felajánlásokat!

Csatlakozz támogatóként e nemes ügyhöz, hogy minél több rászoruló gyereknek „adhassuk át” a nyelvtanulás lehetőségét.

Korábbi támogatók

Adni szeretnék

Az akció jelenleg szünetel, ám megunt, feleslegessé vált nyelvkönyveit bármely Vöröskereszt irodában leadhatja.

Kapni szeretnék

A korábbi akció jelentkezési időszaka lezárult, közel 7 000 db könyv, kiadvány, szótár talált gazdára. Hamarosan újra indul a nyelvgyűjtés és újra várjuk majd azok jelentkezését akik kapni szeretnének nyelvkönyvet.

Gyűjtőpontok

Csatlakozz támogatóként e nemes ügyhöz, hogy minél több rászoruló gyereknek „adhassuk át” a nyelvtanulás lehetőségét. Megúnt vagy felajánlani szánt nyelvkönyvedet juttasd el valamelyik Vöröskereszt gyűjtőpontra.

Legyen támogató

Legyen cége is támogató! Csatlakozzon felajánlásával a Nyelvvel-lélekkel programhoz! Sok mindennel segíthet akár anyagi támogatással, akár valamely szolgáltatás biztosításával, legyen szó szállításról, nyomtatásról vagy akár média felület felajánlásáról.

Bővebben a programról

Sajtóközlemény - 2012.05.07.