Hangulatkép

Koreai fordítás, koreai fordító

300+ szakfordító • kedvező ár • gyorsaság

Már több mint 120 millió fordított karakter

Koreai fordítás árak • Kérjen gyors, ingyenes koreai fordítás ajánlatot most!

karakter

A Lector fordítóirodát választották

Mahir
AXA
Gerbeaud
Isobar
Stiebel Eltron
Roto

한국어 번역 • Speciális koreai szakfordításra van szüksége?

Tudjon meg többet szakterületeinkről...

Koreai üzleti szakfordítás

Nagy szakértelemmel, és jelentős fordítási tapasztalattal készítük minőségi üzleti koreai fordítást gazdasági és jogi végzettségű munkatársainkkal. A különböző, de összetartozó üzleti anyagokat azonos szakkifejezésekkel és visszatérően konzekvens szófordulatokkal, a legtöbb esetben az eredetivel megegyező formában fordítjuk, így mindig helyes lesz a koreai fordítás.

Koreai jogi szakfordítás

Szerződés, jognyilatkozat, meghatalmazás, vámpapírok vagy perirat és minden jogi vonatkozású anyag fordításánál döntő jelentőségű a szakmai helytállóság. Jogi végzettségű koreai szakfordítóinkkal szükség esetén aláírással és pecséttel ellátott, igazolással ellátorr fordítást, úgynevezett hivatalos fordítást készítünk.

Koreai orvosi szakfordítás

Gyógyszerész és orvos végzettségű koreai szakfordítóinkkal, az adott nyelv speciális szó- és kifejezés ismeretével minőségi orvosi szakfordítást nyújtunk partnereinknek. Sok éves tapasztalattal fordítunk a legnagyobb gyógyszergyáraknak, gyógyszer és gyógyszernek nem minősülő termékismertetőket, esettanulmányokat, orvosi és gyógyszeripari szakanyagokat.

Монтажная область 4

Koreai marketing szakfordítás

A koreai online marketinganyagok fordítása során speciális igényeknek is meg kell felelni. Adwords kulcsszó lista fordításnál a koreai ill. a magyar nyelven is frappáns, rövid kifejezéseket keressük, míg a weboldalak optimalizálása során odafigyelünk a SEO szempontokra. E mellett a koreai weboldal lokalizálás, a hírlevél fordítás és a gyakran frissülő online tartalmak fordítása során webfejlesztő kollégáink figyelmével segítjük szakfordítóink munkáját.

Koreai pénzügyi

Üzleti jelentés, mérleg, számviteli dokumentumok esetén elengedhetetlen, hogy a szakterülethez értő koreai fordító készítse el a szakfordítást. A pénzügyi anyagok koreai nyelvi specialistáival minden esetben szakszerű fordításokat biztosítunk, hogy ne csak le legyen fordítva, de helyes is legyen a pénzügyi koreaifordítás.

Koreai műszaki szakfordítás

Műszaki koreai szakfordítóink több különböző műszaki szakterület specialistái, így megbízhat szakértelmükben. Használati utasítás fordítás, kezelési útmutató, gépkönyv, műszaki engedély, gyártási dokumentáció és specifikáció vagy bármely technológiai leírás, tenderdokumentáció és termékleírás esetén a szakmai hitelesség a koreai szaknyelv megfelelő használatán múlik.

Koreai weboldal szakfordítás

A koreai weboldalak fordítása során legtöbb esetben nem csak a szöveges tartalmakat, hanem az illusztrációk, grafikák, grafikonok szövegeit is megfelelően kell megjeleníteni minden fordított nyelven, melyet összességében lokalizációnak nevezünk. Segítünk a koreai ill. a magyar weboldalak feltérképezésében és a szakszerű nyelvi lokalizáció elkészítésében magyar, koreai és a környező országok valamint a többi világnyelv mindegyikén.

Koreai okmány szakfordítás

Okmány, igazolvány valamint munkavállaláshoz és tanuláshoz szükséges bármely hivatalos koreai dokumentum fordítását rövid határidővel elkészítjük úgy, hogy ha szükséges aláírással és pecséttel ellátott, záradékolt fordítást biztosítunk. Kérje igazolásunk a koreai fordítás megrendelése során.

Miért válassza a Lector fordítóirodát?

Vállalati

Dedikált szakfordítók, egyedi, céges kifejezéstár, költséghelyre bontott számla és vállalati fordítási kedvezmények partnereinknek.

Gyors fordító

A gyors fordítás minden szakfordítás esetén fontos. A határidőket akár több szakfordító együttes munkájával hétvégén is garantáljuk.

Költséghatékony

Pontos fordítási árajánlatot készítünk, így a megrendelés pillanatában a végleges fordítási árakkal előre kalkulálhat, nem érik meglepetések.

Szakszerű

Minden fordításon az adott szakterületen jártas, okleveles vagy anyanyelvi szakfordítóink dolgoznak, legyen szó többek között műszaki, orvosi vagy jogi szakfordításról.

Kényelmes

Pár kattintással kérheti részletes árajánlatunkat. A kész fordítást letöltheti vagy kérheti e-mail címére. A fordítás árát kifizetheti online vagy banki átutalással.

Biztonságos

Üzleti anyagainak és adatainak biztonsága elsődleges számunkra. A dokumentumokat minden esetben biztonságos csatornán töltheti fel és le a Lector fordítóiroda szerveréről.

Tudta a koreai nyelvről?

  • Dél-Koreában a nyelvet leginkább úgy hívják, Hangugmal (한국말韓國말), vagy hivatalosabban, Hangugo (한국어韓國語) vagy Kugo (국어國語; szó szerinti fordításban „országnyelv”).
  • Észak-Koreában és Kínában, a Jenpien Koreai Autonóm Tartományban a nyelv leggyakoribb neve Csoszonmal (조선말; handzsával: 朝鮮말), vagy sokkal hivatalosabban Csoszono (조선어朝鮮語).
  • A koreaiul beszélők területi megoszlása a következő: Koreai Köztársaság (Dél-Korea) 49 millió, Észak-Korea (KNDK) kb.23 millió, Kína (Mandzsúria) 2 millió, USA 2.1 millió, Japán 0.6 millió, FÁK: 0.2 millió, Európa 60 ezer.
  • A koreai nyelv hovatartozásáról több elmélet ismeretes, rokonították többek között az indóeurópai, kínai, ajnu, malaj és dravida nyelvekkel.
  • A koreai mássalhangzórendszer lényeges tulajdonsága a laza (lenis), feszes (fortis) és hehezetes mássalhangzók fonémikus elkülönülése. A zöngés-zöngétlen oppozíció nem fonémikus megkülönböztető jegy.
  • Saját hangjelölő betűkészletüket az 1400-as években dolgozták ki, megalkotva ezzel az egyik leginkább tudományosnak tartott, jelenleg is használatban lévő ábécét a világon.
  • Észak-Koreával ellentétben Dél-Koreában ma is alkalmazzák a kínai írásjegyeket a hangul írás mellett – bár csak kiegészítő jelleggel és ritkán.
  • Az érzelmeket gyönyörűen tükrözi, nyelvtana könnyen elsajátítható, hallás utáni értése azonban nehezebb.
  • Tudjon meg mégtöbbet a koreai nyelvről ia Wikipedian.

Gyakori kérdések

Magyarról koreaira is lehet fordíttatni?

Ma nem számít különlegességnek a magyar-koreai fordítás. A több éves szakfordítói tapasztalattal rendelkező fordítók számára napi rutin a magyar nyelvű anyagok koreai fordítása. Az árajánlatkéréskor forrásnyelvként a magyart vagy a forrásdokumentum nyelvét, célnyelvként a koreait kell kiválasztani, vagy fordítva.

Mennyibe kerül a koreai fordítás?

A koreai fordítás árát elsősorban a reláció határozza meg. Koreairól magyarra olcsóbb a fordítás, mint magyarról koreaira. Általában az idegen nyelvről történő fordítás valamivel drágább lehet. Minden esetben célszerű egyedi árajánlatot kérni, mert így pár perc alatt pontos kalkulációt kapunk.

Milyen koreai tolmácsolás lehetséges?

Koreai tolmácsaink magyar és angol nyelven végeznek szinkron- és konszekutív, valamint fülbesúgó tolmácsolást. Első esetben a beszélővel egyidejűleg fejhallgatóban hallható a tolmácsolás, a másodiknál pedig a beszélő mondatai közötti szünetben fordít a tolmács.

Hasznos tippek a fordítás megrendeléséhez

Az igazán profi üzleti fordítás az ajánlatkérésnél kezdődik! Olvassa el tippgyűjteményünk, amely okos tanácsokkal segít abban, hogy minél könnyebben és takarékosabban rendelhessen szakfordítást.

Töltse le ingyenes segédletünk!