Hasznos extrával újít a PowerPoint, és a jövőben élőben fordít majd más nyelvre prezentációkat.

Tart a Microsoft idei Build konferenciája, amelyen döntő többségében csak olyan dolgokról van szó, amelyek a fejlesztőket érdeklik és érintik. De akad azért olyan újdonság is, aminek a nagyközönség is örülhet.

Az Azure-t, a Visual Studiót és a .NET-et érintő hírek után a Microsoft bemutatta egy új PowerPointba tervezett kiegészítő előzetesét, amelyet az átlagfelhasználóknak szán.

A Presentation Translator képes automatikusan, valós időben lefordítani és/vagy feliratozni a prezentációk szövegét más nyelvre, miközben megőrzi az eredeti formázást és stílust.

Jelenleg az angol, az arab, a francia, a japán, a kínai, a német, az olasz, az orosz, a portugál és a spanyol nyelvek támogatottak. A fordítási funkció mellett feliratozni is kiváló a funkció, például hallássérültek számára is fordít.

A Microsoft Garage-on keresztül született projekt egyelőre zárt előzetesben használható, és jó példája annak, hogy a mesterséges intelligencia-alapú szolgáltatások lassan ellepik a mindennapjainkat övező programokat.

forrás: PC World (2017.05.11)