A Google Translate az egyik legnépszerűbb fordítási szolgáltatás az interneten. Rengeteg nyelvet támogat, és általában elég pontos, függetlenül attól, hogy milyen nyelvi relációkat választunk ki. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez a legjobb fordítási szolgáltatás az Ön konkrét helyzetében.

Összességében, bár a Google Translate nagyszerű, vannak más minőségi online fordítási szolgáltatások is, melyekből most bemutatunk néhányat. Elsősorban most az online, ingyenes szolgáltatásokat fogjuk vizsgálni.

Azzal kezdjük, hogy gyorsan végigvesszük a Google Fordító használatának néhány előnyét és hátrányát. Ezután négy Google Translate-alternatívát fogunk megvizsgálni, és elmagyarázzuk, miért lehet mindegyik szolgáltatás jó alternatíva.

Tehát akár a weboldalának lefordításához szeretne egy eszközt, akár csak egy kis fordítási segítségre van szüksége a következő külföldi útja során, a listánkon biztosan talál egy jó lehetőséget.

A Google Translate előnyei és hátrányai

Bár a Google Translate alternatíváiról írunk egy bejegyzést, még mindig úgy gondoljuk, hogy a Google Translate egy remek fordítási szolgáltatás a legtöbb ember számára.

Előnyök

– A Google Translate és a TranslatePress párosításával könnyedén lefordíthatja WordPress alapú webhelye összes tartalmát;

– Több mint 130 támogatott nyelvvel elég jó esély van arra, hogy bármilyen nyelvi relációt megtalálunk, amire szükségünk van;

– A fordításai pontosak;

– A webböngésző és az okostelefonos alkalmazás is ingyenesen használhatók.

– A fogyasztók számára olyan hasznos funkciókkal rendelkezik, mint például a képekben lévő szöveg fordítása vagy a hangalapú beszélgetések fordítása.

Hátrányok

– Bár a Google Translate általában nagyon pontos, találhat olyan szolgáltatásokat, amelyek bizonyos nyelvpárok esetében pontosabbak, különösen a kontextus és a helyi idiómák megértése tekintetében;

– Ha szűkös a költségvetése, és szüksége van a fordítási API-hozzáférésre, találhat olyan szolgáltatásokat, amelyek nagyvonalúbb ingyenes szintekkel és olcsóbb prémium árakkal rendelkeznek. Ez valószínűleg az egyik legnagyobb ok, amiért érdemes megfontolni egy Google Translate alternatívát, mivel a Google Translate a szolgáltatások között a drágább kategóriában szerepel.

 

Fordítóprogram alternatívák

1. Fordító.hu – A Lector fordítóiroda saját fejlesztésű webfordítója, ami inkább szótárazásra, szavak, illetve rövidebb mondatok fordítására adja a legjobb eredményt, több, mint 30 nyelvi relációban!

2. Microsoft Translator – a Microsoft által létrehozott fordítóprogram kínálatában rengeteg nyelvi relációban és igényeinkre szabott formátumban tudjuk fordítani tartalmainkat. Lehetőség van szöveges, képi anyag, és beszéd fordítására is, sőt, Android felhasználók még offline is tudják használni a szolgáltatást (bizonyos korlátozásokkal).