Professzionális lengyel fordítás

300+ szakfordító • kedvező ár • gyorsaság

Már több mint 120 millió fordított karakter

Ajánlatkérés

karakter

a részletes fordítási ajánlatot pár perc alatt megküldjük

A Lector fordítóirodát választották

Speciális lengyel szakfordításra van szüksége?

Tudjon meg többet szakterületeinkről...

Lengyel üzleti szakfordítás

Gazdasági és jogi végzettségű munkatársaink nagy szakértelemmel, és jelentős fordítási tapasztalattal minőségi üzleti lengyel fordítást készítenek. A különböző, de összetartozó üzleti anyagokat azonos szakkifejezésekkel és visszatérően konzekvens szófordulatokkal, a legtöbb esetben az eredetivel megegyező formában fordítjuk, így mindig helyes lesz a lengyel fordítás.

Lengyel jogi szakfordítás

Szerződés, jognyilatkozat, meghatalmazás, hitelszerződés vagy perirat és minden jogi vonatkozású anyag fordításánál döntő jelentőségű a szakmai helytállóság. Jogi végzettségű lengyel szakfordítóinkkal szükség esetén aláírással és pecséttel ellátott, záradékolt fordítás, úgynevezett hivatalos fordítást készítünk.

Lengyel orvosi szakfordítás

Sok éves tapasztalattal fordítunk a legnagyobb gyógyszergyáraknak, gyógyszer és gyógyszernek nem minősülő termékismertetőket, esettanulmányokat, orvosi és gyógyszeripari szakanyagokat. Gyógyszerész és orvos végzettségű lengyel szakfordítóinkkal, az adott nyelv speciális szó- és kifejezés ismeretével minőségi orvosi szakfordítást nyújtunk partnereinknek.

Lengyel marketing szakfordítás

A lengyel online marketinganyagok fordítása során speciális igényeknek is meg kell felelni. Adwords kulcsszó lista fordításnál a nyelvileg frappáns, rövid kifejezéseket keressük, míg a weboldalak optimalizálása során odafigyelünk a SEO szempontokra. E mellett a weboldal lokalizálás, a hírlevél fordítás és a gyakran frissülő online tartalmak fordítása során webfejlesztő kollégáink figyelmével segítjük szakfordítóink munkáját.

Lengyel pénzügyi szakfordítás

Mérleg, üzleti jelentés, számviteli dokumentumok esetén elengedhetetlen, hogy a szakterülethez értő lengyel fordító készítse el a szakfordítást. A pénzügyi anyagok lengyel nyelvi specialistáival minden esetben szakszerű fordításokat biztosítunk, hogy ne csak le legyen fordítva, de helyes is legyen a pénzügyi szakanyag.

Horvát műszaki szakfordítás

Használati utasítás fordítás, kezelési útmutató, gépkönyv, műszaki engedély, gyártási dokumentáció és specifikáció vagy bármely technológiai leírás, tenderdokumentáció és termékleírás esetén a szakmai hitelesség a horvát szaknyelv megfelelő használatán múlik. Műszaki szakfordítóink több különböző műszaki szakterület specialistái, így megbízhat szakértelmükben.

Lengyel weboldal szakfordítás

A weboldalak fordítása során legtöbb esetben nem csak a szöveges tartalmakat, hanem az illusztrációk, grafikák, grafikonok szövegeit is megfelelően kell megjeleníteni minden fordított nyelven, melyet összességében lokalizációnak nevezünk. Segítünk a weboldalak feltérképezésében és a szakszerű nyelvi lokalizáció elkészítésében magyar, lengyel és a környező országok valamint a többi világnyelv mindegyikén.

Lengyel okmány szakfordítás

Igazolvány, igazolás, okmány valamint munkavállaláshoz és tanuláshoz szükséges bármely hivatalos lengyel dokumentum fordítását rövid határidővel elkészítjük úgy, hogy ha szükséges aláírással és pecséttel ellátott, záradékolt fordítást biztosítunk. Kérje igazolásunk a lengyel fordítás megrendelése során.

Miért válassza a Lector fordítóirodát?

Vállalati

Egyedi, céges kifejezéstár, dedikált szakfordítók, költséghelyre bontott számla és vállalati kedvezmények segítik partnereinket, hogy mindig egyszerűen és gyorsan kapják kézhez fordított dokumentumaikat. Hosszú távú szerződésünk extra kedvezményeket tartalmaz.

Gyors

A gyors fordítás minden üzleti szakfordítás esetén alapvető fontosságú. Kiemelt figyelmet fordítunk megbízóink egyedi kéréseire, így a gyors határidőket akár több szakfordítónk együttes munkájával még hétvégén is garantáljuk.

Költséghatékony

A fordítási árban biztos lehet! Minden esetben pontos árajánlatot készítünk, így a megrendelés pillanatában előre kalkulálhat. Kedvezményes árat biztosítunk a fordítandó dokumentum és a határidő ismeretében, hogy mindig takarékos fordítást kapjon.

Szakszerű

Minden fordításon az adott szakterületen jártas, okleveles vagy anyanyelvi szakfordítóink dolgoznak, legyen szó műszaki, jogi, orvosi vagy más szakfordításról. A több mint egy évtizedes tapasztalatunk és a minőség iránti elkötelezettségünk a valódi garanciája a professzionális üzleti fordításoknak.

Kényelmes

Pár kattintással kérheti részletes árajánlatunkat, amelyet egyből meg is rendelhet. A kész fordítást egyszerűen letöltheti vagy kérheti e-mail fiókjába. Fizethet online bankkártyával, de akár banki átutalással is. Részletes, költséghelyre bontott számlát küldünk a kényelmes elszámoláshoz.

Biztonságos

Üzleti anyagainak és adatainak biztonsága elsődleges számunkra. A dokumentumokat minden esetben biztonságos csatornán töltheti fel és le a Lector fordítóiroda szerveréről. A fordítandó anyagokat és személyes információit diszkréten kezeljük.

Tudta a lengyel nyelvről?

  • Az indoeurópai nyelvcsaládba tartozik, a szláv nyelvek nyugati ágának egyik tagja. A lengyel népnév lengyelül polski, mely a ’Polak’ – lengyel ember és a ’Polka’ – lengyel nő kifejezésre utal. A saját népnév, – amely a legtöbb európai nyelvben a lengyel nyelv vagy népcsoport megnevezésére elterjedt – alapja a poljane azaz ‘síkföldiek’, avagy ‘rétsági emberek’ szó. A magyarban használatos lengyel név óorosz eredetű, a lędo vagyis ‘irtványföld’ alapalakból származó lędzianь– ‘pusztalakó’ szóból, amely egyben törzsi elnevezésként is funkcionált. A magyarok valószínűleg még a honfoglalás előtti időkben találkozhattak ezzel a szóval, amelynek használata később általánossá vált.
  • 50 millió ember beszéli, ebből 38 millió fő él Lengyelországban, egyes források szerint majd’ 10 millióan pedig az Egyesül Államokban. Jelentős számú lengyen él még Kanadában (Toronto) és Ausztráliában (Sydney, Melbourne) is. 800 ezer a számuk Franciaországban (Párizs), 500ezer Fehéroroszországban (Hrodnai terület), 300 ezer Ukrajnában (Lviv), 250 ezer Litvániában (Vilna) és 100 ezer Oroszországban (Moszkva, Szentpétervár, Kalinyingrádi terület, Karjalai Köztársaság). Lengyel ajkú kisebbség él Magyarországon is (Budapest, Tatabánya, Komárom).
  • A nyelv Magyarországon. A Miskolchoz közeli Istvánmajorban élő, – sokáig szlovákként számon tartott – lengyel nyelvszigetnek több száz éves múltja van, az ott élő emberek egy régi lengyel nyelvjárás örökösei.
  • Rokonságban áll a cseh és a szlovák nyelvvel, legszorosabb kapcsolat azonban mégis a mai Német Szövetségi Köztársaság területén (Bautzen /Budyšin/, Cottbus /Chóśebuz/, Lübbenau /Lubnjew/, Weisswasser /Běła Woda/ környékén) beszélt szorbhoz (főként az alsószorbhoz), valamint az egykor az Elba mentén használt, de mára már kihalt polábhoz, kasubhoz és a szintén kihalt szlovinchez fűzi.
  • A lengyel ábécé: a, ą, b, c, ch, cz, ć, d, dz, dź, dż, e, ę, f, g, h, i, j, k l, ł, m, n, ń, o, ó, p, q, r, rz, s, sz, ś, t, u, v, w, x, y, z, ź ż.
  • Helyesírási nehézségek. A magyar helyesíráshoz hasonlóan, mely tele van olyan nehézségekkel, mint a j vagy ly kérdése, a lengyeleknek is akadnak nehézségeik. A lengyelben az rz azt a hangot jelölte, amely a csehben ma is megvan, és amelyet a ř jelöl. A hang ejtése olyan, mintha az [r]-t és a [zs]-t egyszerre ejtenénk. A lengyel rz azonban ma már a magyar zs-nek megfelelő hangot jelöli, akárcsak a ż (amely eredetileg is [zs]-nek hangzott).
  • Lengyel-magyar barátság. A két nép történelmében sok a párhuzamosság. A történelmi kapcsolatoknak vannak fellelhető nyomai mindkét nyelvben – kölcsönszavak formájában. Csupán egy olyan magyar szó van, ami kétségtelenül a lengyelből származik: a lengyel pénznem neve, złoty [zwoti]’arany’ a magyarban zlotyi-ként honosodott meg.
  • Lengyel-Magyar reflexió a Gellértben
  • Tudjon meg többet a lengyel nyelvről a Wikipedian.

Hasznos tippek a fordítás megrendeléséhez

Az igazán profi üzleti fordítás az ajánlatkérésnél kezdődik! Olvassa el tippgyűjteményünk, amely okos tanácsokkal segít abban, hogy minél könnyebben és takarékosabban rendelhessen szakfordítást.

Töltse le ingyenes segédletünk!