Fordítási ajánlat
karakter

a részletes fordítási ajánlatot pár perc alatt megküldjük

Magyar Eurovíziós Fanklub II. Fordítóverseny

fordítás

A Magyar Eurovíziós Fanklub II. Fordítóversenyének felhívására sok fordítás érkezett. A fordításokra szavazni is lehetett és a szavazás tisztaságának érdekében a dalszöveg-fordítások szerzőjének kilétét csak a szavazás zárása után hozták nyilvánosságra.

A Magyar Eurovíziós Fanklub műfordítóversenyt hirdetett, amin bárki részt vehetett. A feladat egy olyan Eurovíziós dal szövegének műfordítása volt, ami még nem jelent meg magyar nyelven.
A versenyen résztvevők a fordításuk beküldésével kijelentették, hogy a saját munkájukat küldték be, valamint azt, hogy a versenyen való részvétellel nincs jövedelemszerzési szándékuk. Csak műfordításokat lehetett beküldeni, tehát az eredeti dal témájához is kapcsolódnia, valamint az eredeti dal terjedelméhez és dallamához, ritmusához is igazodnia kellett a fordításnak. Vagyis tényleges magyar verziót kellett alkotni az eredetinek. Nem lehetett beküldeni olyan dalnak a fordítását, aminek már létezik magyar verziója.
A versenyzők fejenként legfeljebb három fordítást adhattak be.

A lefordított dalszövegek itt tekinthetők meg: http://www.magyarescfanklub.hu/forditoverseny-2017/palyazatok-ii-mef-forditoverseny/

forrás: magyarescfanklub

A fordítás története – 2. rész

Kétrészes ismeretterjesztő cikkünk második részében a fordítás kialakulásához vezető út nyomtatás elterjedése utáni szakaszáról írunk. Kitérünk az első magyar Biblia-fordításokra, és a modern fordítói elméletekre és szabályokra.

Tovább olvasom
Cimkék