Fordítási ajánlat
karakter

a részletes fordítási ajánlatot pár perc alatt megküldjük

Hét nyelven fordít élőben a Skype

Hangalapú, valósidejű fordítást kínál minden Windows-felhasználónak a Skype.

A Windowsos felhasználók nyelvtudása alaposan kibővült, immáron ugyanis hét különböző nyelven “tudnak” beszélni, köszönhetően a Microsoftnak. A Skype for Windows innentől kezdve bárkinek tud valós időben fordítani a beszélgetésekkor. Az app jelenleg az angolt, a mandarint, a franciát, a németet, az olaszt, a portugált és a spanyolt támogatja.

Hét nyelven fordít élőben a Skype

A fejlesztők dolgoznak a további nyelvek és platformok támogatásán, de felhívták rá a figyelmet, hogy írott formában már több mint 50 nyelvet fordít a program. A felhasználóknak a fordításhoz a jobb felső sarokban kell a földgömb ikonra kattintani – aki nem látja, annak frissítenie kell az alkalmazást.

A Skype szerint a legnépszerűbb nyelvpáros a francia-angol, illetve érdekes volt, hogy a fordító indulása óta 400 százalékkal emelkedett a hívások száma a szolgáltatáson.

A gépi tanulásnak hála a Microsoft technológiája idővel még okosabb lesz és könnyebben megérti az új nyelveket, még emberi beavatkozás nélkül is. A múltbéli tapasztalatok alapján az algoritmusok képesek megtanulni, mit tegyenek legközelebb.

forrás: pcworld.hu

A fordítás története – 2. rész

Kétrészes ismeretterjesztő cikkünk második részében a fordítás kialakulásához vezető út nyomtatás elterjedése utáni szakaszáról írunk. Kitérünk az első magyar Biblia-fordításokra, és a modern fordítói elméletekre és szabályokra.

Tovább olvasom
Cimkék