Valentin nap közeledtével egyre többen gondolkodnak azon, hogyan fejezzék ki érzelmeiket szerettük iránt. Erre egy nagyon jó megoldás az úgynevezett megerősítő szavak használata. Nézzünk néhány példát ilyen szókapcsolatokra, majd vegyük sorba hogyan használják ezeket a kifejezéseket a világ különböző pontjain. 

Mik azok a megerősítő szavak?

Olyan szófordulatok, amelyek megerősítik a másik személy iránti érzelmeinket. Ezeket a szókapcsolatokat őszintén kell kimondani, valódi szeretetet, tiszteletet és empátiát kell tükrözniük. Leírhatod őket, vagy kimondhatod hangosan, akár négyszemközt, akár mások előtt.

“Szeretlek”

“Értékellek téged”

“Büszke vagyok rád, mert…”

“Nagyra értékelem, hogy …”

Ez csak néhány példa, természetesen a megerősítésnek sok formája van, így ha szeretnéd máshogy kifejezni érzelmeidet / gondolataidat érdemes időt szánni arra, hogy átgondold, miért értékeled a másikat, és ezt hogyan tudod a legjobban tudatni vele.

Mi lenne, ha megtanulnád több nyelven kimondani, azt hogy “Szeretlek”, vagy “Olyan különleges vagy számomra”?

Megerősítő szavak franciául

A “Je t’aime” egy olyan kifejezés, amelyet sokan ismernek filmekből vagy a médiából. Ez tökéletes módja, hogy fokozd a szeretet nyelvre irányuló erőfeszítéseidet, ha francia nyelven tervezed kifejezni magad.

Szerelmi vallomás olaszul

Az olaszok és a franciák általában versengenek a világ legromantikusabb nyelve címért. Ha az opera és a művészet nyelvén szeretnéd elmondani a megerősítő szavaidat, akkor próbáld ki, hogy “Sei così speciale per me” (“Olyan különleges vagy számomra”).

Adjunk megerősítést spanyolul

Ha már Európában “kirándulunk”, miért ne mondhatnánk azt, hogy “Te aprecio”? Hasonlóan az olaszhoz (“ti apprezzo”), mivel mindkettő román nyelv, ez a spanyol “Nagyra értékellek” kifejezés stílusosan tudatja kedveseddel, hogy törődsz vele.

Fejezzük ki érzelmeinket románul

Kedveskedjünk hasonló szókapcsolatokkal, mint a “Te apreciez” – “Megbecsüllek téged”, vagy mondjuk azt, hogy “Ești important pentru mine”, ami a “Fontos vagy számomra”. 

Mindenki által ismert érzelem kifejező szavak szlovákul

A hagyományos szeretet kifejező szavak használatával sincsen semmi gond, főleg ha azt idegen nyelven mondjuk. Íme néhány javaslat. A “Szeretlek” szó szlovákul “Milujem ťa” a “Szerelmes vagyok beléd” pedig “Som do teba zamilovaný”.

Bókoljunk szeretteinknek magyarul 

A magyar nyelvnek óriási tömörítő sajátossága van. Ez azt jelenti, hogy akár 1-1 szóval képesek vagyunk kifejezni érzelmeinket. A “Figyelek rád”, vagy a “Hiszek benned” szókapcsolatok mindenképpen megdobogtatják majd partnerünk szívét.

Megerősítő szavak amhara nyelven

Ha azt tervezed, hogy inkább leírod a megerősítő szavaidat, esetleg egy szép kártyát tervezel, amely egy szívből jövő üzenetet tartalmaz, akkor a gyönyörű “ባንተ እተማመናለሁ” (“Hiszek benned” amhari nyelven)  kifejezés tökéletes választás. 

 “Szeretem a közös életünket” bengáli nyelven.

Ha már az írott megerősítő szavaknál tartunk, a “আমি একসাথে আমাদের জীবন ভালোবাসি” (“Āmi ēkasāthē āmādēra jībana bhālōbāsi”) – így kell mondani bengáliul: “Szeretem a közös életünket”. Szánj egy kis időt a gyönyörű írás újraalkotására és biztosan örömet okozol kedvesednek.

Természetesen ez a lista messze nem teljes. Ma körülbelül 6500 nyelv létezik, így az összes nyelven megtanulni ilyen kifejezéseket elég nagy vállalkozás lenne. Remélhetőleg ez a cikk adott pár ötletet, amivel feldobhatod kedvesed mindennapjait. 

Bízd ránk szerelmes üzeneted fordítását!