A Nyelvvel-Lélekkel országos nyelvkönyvgyűjtő akció első felvonása során összesen 6878 darab könyv gyűlt össze, mellyel 4100 hátrányos helyzetű diáknak segítettek az adományozók. A Magyar Vöröskereszt és a Lector fordítóiroda közös programja a hátrányos helyzetű, szűkös anyagi forrásból gazdálkodó intézmények tanulót támogatja a nyelvtanulásban.
Köszönjük az eddig adományokat, az akció hamarosan újraindul, hogy még több diáknak lehessen része a nyelvtudás által nyújtott nagyszerű élményekben.
Mert az esély mindenkinek jár!

Üdvözlettel: A Lector fordítóiroda és a szervezők

Az akcióról
Nyelvvel-Lélekkel

A Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt „Nyelvvel-Lélekkel” elnevezésű karitatív programot indít, melynek célja, hogy a magyar nyelvoktatás színvonalának növeléséhez, s ezzel a gyermekek nyelvtudásának fejlesztéséhez hozzájárulva idegen nyelvű oktatási anyagokhoz juttassa azokat a rászoruló, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű gyermekeket és iskolákat, akik anyagi forrásokat csak lemondások árán tudnának e területre áldozni.

Célunk, hogy az akció végére annyi új, használt és feleslegessé vált, ámde jó állapotban levő nyelvkönyv, szótár és egyéb idegen nyelvű kiadvány gyűljön össze a Vöröskereszt irodáiban és a Lector fordítóiroda székházában, hogy minden rászoruló intézménynek és gyermeknek elegendő könyvet adhassunk át az új tanév kezdetén.

A begyűjtött könyveket, adományokat azok között osztjuk szét, akik jelentkezésüket és indoklásukat a megadott határidőig eljuttatják a programirodához. Az odaítélésről egy erre a célra létrehozott kuratórium dönt, 2-2 fő közreműködésével a Lector fordítóiroda és a Vöröskereszt részéről.

Adni szeretnék

Az akció jelenleg szünetel, ám megunt, feleslegessé vált nyelvkönyveit bármely Vöröskereszt irodában leadhatja.

Kapni szeretnék

A jelentkezési időszak lezárult, több mint 6 000 db könyv, kiadvány, szótár hamarosan gazdára talál. Az adatok összegzése folyamatban van, kérjük a jelentkező intézmények türelmét.