Az akcióról

Nyelvvel-Lélekkel

A Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt „Nyelvvel-Lélekkel” elnevezésű karitatív programot indít, melynek célja, hogy a magyar nyelvoktatás színvonalának növeléséhez, s ezzel a gyermekek nyelvtudásának fejlesztéséhez hozzájárulva idegen nyelvű oktatási anyagokhoz juttassa azokat a rászoruló, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű gyermekeket és iskolákat, akik anyagi forrásokat csak lemondások árán tudnának e területre áldozni.

Célunk, hogy az akció végére annyi új, használt és feleslegessé vált, ámde jó állapotban levő nyelvkönyv, szótár és egyéb idegen nyelvű kiadvány gyűljön össze a Vöröskereszt irodáiban és a Lector fordítóiroda székházában, hogy minden rászoruló intézménynek és gyermeknek elegendő könyvet adhassunk át az új tanév kezdetén.

A begyűjtött könyveket, adományokat azok között osztjuk szét, akik jelentkezésüket és indoklásukat a megadott határidőig eljuttatják a programirodához. Az odaítélésről egy erre a célra létrehozott kuratórium dönt, 2-2 fő közreműködésével a Lector fordítóiroda és a Vöröskereszt részéről.

Az akció 2012. május 7-én indul és őszig tart.

Várjuk az egyéni, illetve vállalati felajánlásokat!
Csatlakozz támogatóként e nemes ügyhöz, hogy minél több rászoruló gyereknek „adhassuk át” a nyelvtanulás lehetőségét.

Tekintsd meg az akció Facebook profilját, ahol folyamatosan tájékoztatunk a nyelvgyűjtés aktuális állásáról.