Fordítási ajánlat
karakter

a részletes fordítási ajánlatot pár perc alatt megküldjük

Valós időben fordít prezentációkat a Microsoft

MS fordító

Hasznos extrával újít a PowerPoint, és a jövőben élőben fordít majd más nyelvre prezentációkat.

Tart a Microsoft idei Build konferenciája, amelyen döntő többségében csak olyan dolgokról van szó, amelyek a fejlesztőket érdeklik és érintik. De akad azért olyan újdonság is, aminek a nagyközönség is örülhet.

Az Azure-t, a Visual Studiót és a .NET-et érintő hírek után a Microsoft bemutatta egy új PowerPointba tervezett kiegészítő előzetesét, amelyet az átlagfelhasználóknak szán.

A Presentation Translator képes automatikusan, valós időben lefordítani és/vagy feliratozni a prezentációk szövegét más nyelvre, miközben megőrzi az eredeti formázást és stílust.

Jelenleg az angol, az arab, a francia, a japán, a kínai, a német, az olasz, az orosz, a portugál és a spanyol nyelvek támogatottak. A fordítási funkció mellett feliratozni is kiváló a funkció, például hallássérültek számára is fordít.

A Microsoft Garage-on keresztül született projekt egyelőre zárt előzetesben használható, és jó példája annak, hogy a mesterséges intelligencia-alapú szolgáltatások lassan ellepik a mindennapjainkat övező programokat.

forrás: PC World (2017.05.11)

Az üzleti nyelvek világa

Business is business – Nyelvek az üzlet világában

Bármilyen üzletről is legyen szó, a legfontosabb a megfelelő kommunikáció, hiszen így építhetjük ki ügyfélkörünket, adhatjuk el termékünket és növelhetjük a cégünk iránti bizalmat.

Tovább olvasom

Az európai zsidók letűnt nyelve: a jiddis

Amikor azt mondod, a haveroddal elosztjátok a szajrét a meló után, nem is tudod, hogy jiddisül beszélsz. A jiddisből számos szó került át az európai nyelvekbe, mindenekelőtt a különböző szlengekbe. A jiddis kosher a német koscheren át alakult magyar kóserré. A jiddis khaver a német Chaweren keresztül lett magyar haver; a szintén német Meloche pedig meló. Lássuk, mit örököltünk még a jiddisből.

Tovább olvasom
Cimkék

SZEBB KARÁCSONY A RÁSZORULÓ GYERMEKEKNEK

A Magyar Vöröskereszttel közös Karácsonyi Szaloncukor Angyal nevű kezdeményezésünk lezárult. A befolyt adományokból eddig összesen több mint 1600 kg szaloncukor beszerzése és kiosztása történt meg 10 megye megközelítőleg 55 hátrányos helyzetű településén több mint 1000 rászoruló család számára.
Köszönjük a segítséget!