Fordítási ajánlat
karakter

a részletes fordítási ajánlatot pár perc alatt megküldjük

Hét nyelven fordít élőben a Skype

Hangalapú, valósidejű fordítást kínál minden Windows-felhasználónak a Skype.

A Windowsos felhasználók nyelvtudása alaposan kibővült, immáron ugyanis hét különböző nyelven “tudnak” beszélni, köszönhetően a Microsoftnak. A Skype for Windows innentől kezdve bárkinek tud valós időben fordítani a beszélgetésekkor. Az app jelenleg az angolt, a mandarint, a franciát, a németet, az olaszt, a portugált és a spanyolt támogatja.

Hét nyelven fordít élőben a Skype

A fejlesztők dolgoznak a további nyelvek és platformok támogatásán, de felhívták rá a figyelmet, hogy írott formában már több mint 50 nyelvet fordít a program. A felhasználóknak a fordításhoz a jobb felső sarokban kell a földgömb ikonra kattintani – aki nem látja, annak frissítenie kell az alkalmazást.

A Skype szerint a legnépszerűbb nyelvpáros a francia-angol, illetve érdekes volt, hogy a fordító indulása óta 400 százalékkal emelkedett a hívások száma a szolgáltatáson.

A gépi tanulásnak hála a Microsoft technológiája idővel még okosabb lesz és könnyebben megérti az új nyelveket, még emberi beavatkozás nélkül is. A múltbéli tapasztalatok alapján az algoritmusok képesek megtanulni, mit tegyenek legközelebb.

forrás: pcworld.hu

Az üzleti nyelvek világa

Business is business – Nyelvek az üzlet világában

Bármilyen üzletről is legyen szó, a legfontosabb a megfelelő kommunikáció, hiszen így építhetjük ki ügyfélkörünket, adhatjuk el termékünket és növelhetjük a cégünk iránti bizalmat.

Tovább olvasom

Az európai zsidók letűnt nyelve: a jiddis

Amikor azt mondod, a haveroddal elosztjátok a szajrét a meló után, nem is tudod, hogy jiddisül beszélsz. A jiddisből számos szó került át az európai nyelvekbe, mindenekelőtt a különböző szlengekbe. A jiddis kosher a német koscheren át alakult magyar kóserré. A jiddis khaver a német Chaweren keresztül lett magyar haver; a szintén német Meloche pedig meló. Lássuk, mit örököltünk még a jiddisből.

Tovább olvasom
Cimkék

SZEBB KARÁCSONY A RÁSZORULÓ GYERMEKEKNEK

A Magyar Vöröskereszttel közös Karácsonyi Szaloncukor Angyal nevű kezdeményezésünk lezárult. A befolyt adományokból eddig összesen több mint 1600 kg szaloncukor beszerzése és kiosztása történt meg 10 megye megközelítőleg 55 hátrányos helyzetű településén több mint 1000 rászoruló család számára.
Köszönjük a segítséget!